Skip to main content

Alva, Emil och Maja utsedda till Årets Sommarjobbare 2019!

– Vi har fått in 30 % fler nomineringar i år vilket gjort juryarbetet extra tufft, berättar Fredrik Åström, juryns ordförande och till vardags VD för Svenska Kulturpärlor.

2019 års vinnare blev till slut Alva Hansson, 18 år (Gullmarsstrand Hotell och Konferens, Fiskebäckskil), Emil Åbom, 20 år (Clarion Collection Hotel Bolinder Munktell, Eskilstuna) och Maja Svensson, 18 år (The Townhouse, Borås).

Förutom titeln vinner var och en även ett stipendie från Swiss Education Group på en tvåveckors Summer Camp inklusive resa till Schweiz för att ytterligare stärka sina kunskaper i yrket. Vinnarna får även varsitt presentkort på en weekend på Dufweholms Herrgård, Gripsholms Värdshus eller Södertuna slott för att vila upp efter en hektisk sommar.

Vinnarna

Alva Hansson, 18 år – Vinnare av Årets Sommarjobbare 2019, Restaurang:

”Jag har lärt mig väldigt mycket på mitt sommarjobb som jag kommer ha nytta av i både skolan och arbetslivet framöver.”

Emil Åbom, 20 år – Vinnare av Årets Sommarjobbare 2019, Hotell:

”Det känns jättekul att vinna priset! Det är ett väldigt varierande yrke. Trots att man har samma arbetsuppgifter varje dag så är den ena dagen inte den andra lik. Det händer alltid någonting nytt och det tycker jag är väldigt roligt!”

Maja Svensson, 18 år – Vinnare av Årets Sommarjobbare 2019, Kök:

”Det har varit jätteroligt! Jag har haft min handledare Robert som verkligen har lärt mig allt jag kan. Jag har fått erfarenhet för resten av livet!”

Visa motiveringarna

Alva – Vinnare av Årets Sommarjobbare 2019, Restaurang
”Alva är vår lysande stjärna som med ett stort engagemang levererar superb service till våra gäster. Trots sin ringa ålder, 18 år, är hon en sann ledstjärna för både yngre och äldre kollegor. Alva ger hela sin omgivning energi som smittar av sig framförallt på våra gäster men även till kollegor. Vi är otroligt stolta över att hon har valt oss som sin arbetsplats och över det fantastiska arbete som hon gör, varje minut, varje timme, varje dag – oavsett lugnet eller stormen ute i våra restauranger och barer.”

Emil – Vinnare av Årets Sommarjobbare 2019, Hotell
”Under sommaren har Emil krigat på, det här är killen som tar ombord alla prövningar och tar lärdom på vägen. Emil har ryckt in med kort varsel och även varit flexibel och ställt upp för sina medarbetare när det har behövts. Och det är så han fungerar, en för alla, alla för en. Den här killen tänker alltid steget längre och ser verkligen till sina kollegors bästa och vad som är bäst för hotellet och vårt team.”

Maja – Vinnare av Årets Sommarjobbare 2019, Kök
”När Maja står i köket kan hon allt. Hon skickar ut luncher som hon aldrig gjort nåt annat och löser a lá carten utan minsta problem. Trots sina unga år är Maja mogen, villig att jobba, har lätt att lära sig och passar helt enkelt in i vårt gäng. Till hösten ska Maja fortsätta sin kockutbildning i Falkenberg där vi önskar henne all lycka och vi kommer att vara stolta när vi ser henne vara bland de främsta kockarna i Sverige inom några år.”

– Det här är helt klart tre värdiga vinnare av titeln Årets Sommarjobbare 2019. Ett pris som just ska motivera unga att se möjligheterna i restaurangbranschen, kommenterar Fredrik Åström.